AGENDA

Woensdag 22 Maart, 19u: degustatie thee

Woensdag 19 April: Lente make-up, individueel advies

Zondag 7 Mei, 10u: DIY parfum

Dinsdag 9 Mei, 19u: Mei plasticvrij

 


Degustatie thee

 

Wil je samen met theesommelier Els Corrijn van teaplanet ontdekken hoe boeiend en leerrijk de theewereld is?

We maken kennis met de typische smaken en aroma's van witte, groene en zwarte thee.

We ronden de avond af met het proeven van een heerlijke infusie.

 

Waar en wanneer?

Op woensdag 22 maart 2023 van 19.00 u tot 21.30 u

Bij Puurista, Hoogstraat 1, 9450 Haaltert

De kostprijs is 15 euro per persoon

Na de degustatie is er mogelijkheid om thee te bestellen.

 

Interesse?

Schrijf je dan snel in op info@puurista.be

Met vermelding van je naam, telefoonnummer  en met hoeveel personen wij jou mogen verwachten.

Je krijgt een mail met de betaalgegevens want je inschrijving is pas definitief na overschrijving van 15 euro per persoon voor 16 maart 2023


LENTE MAKE-UP, induvidueel advies

We voelen de eerste zonnestralen op ons gezicht, ruiken de bloemen in de velden en bewonderen de bloesems aan de bomen. Tijd om ook zelf te stralen. 

Flu van Flu-hair and make-up geeft jou met veel plezier gedurende een half uur persoonlijk advies. Samen met jou gaat ze aan de slag met de natuurlijke minerale make-uplijn van i.am.klean. Belgisch, duurzaam en toch luxueus. Nadien heb je de mogelijkheid om jouw favoriete producten aan te kopen aan 10%korting.

Nog op zoek naar de juiste look passend bij jouw nieuw feestkleedje? Of heb  je advies nodig voor een dagelijkse make-up routine? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

 

Waar en wanneer?

Op woensdag 19 April 2023 op afspraak 

Bij Puurista, Hoogstraat 1, 9450 Haaltert

De kostprijs is 30 euro per persoon

Je krijgt hiervoor gedurende een half uur persoonlijk advies, 10% korting op alle make-up en 10% korting op het hele assortiment van Puurista.

 

Interesse?

Schrijf je dan snel in op info@puurista.be

Met vermelding van je naam, telefoonnummer en voorkeur van tijdstip (elk half uur tussen 10u en 18u).

Je krijgt een mail met de betaalgegevens want je inschrijving is pas definitief na overschrijving van 35 euro per persoon voor 6 April 2023


DIY Prafum 

Ontdek samen met Karen de magische wereld van parfum. Artistiek, een tikkeltje mysterieus en vooral bijzonder aromatisch!

We gaan samen op ontdekking. Ze vertel je alles over plantengeuren.
En hoe je stap voor stap je eigen geurcompositie samenstelt en vervolgens afwerkt tot een natuurlijk parfum
Tussendoor laat ze je kennismaken met diverse natuurlijke parfums die we samen testen en beoordelen.

Daarna gaan we aan de slag en mag je je eigen persoonlijk parfum creëren.
Eentje op alcoholbasis en 1 olieparfum.
Je keert huiswaarts met een neus vol geuren, uitgebreide informatie, een receptenbundel, 2 eigen gemaakte parfums en een beleving om nog lang over na te vertellen.

Karen van Ortiga is gebeten door alles wat zuiver en natuurlijk is. Experimenteren met plantengeuren en natuurlijke grondstoffen is een van haar grote passies. Ze begeleid workshops, doet aan ontwikkeling op maat en geeft advies aromatherapie. Ze is ook de auteur van het boek De DIY Parfumeur dat uitgegeven is bij Stichting Kunstboek in juni 2022.

 

Waar en wanneer?

Op zondag 7 Mei 2023 van 10.00 u tot 13.00 u

Bij Puurista, Hoogstraat 1, 9450 Haaltert

Minimum leeftijd is 16j en liefst geen zwangere dames aangezien er gewerkt wordt met etherische oliën. 

De kostprijs is 75 euro per persoon

Je keert huiswaarts met een neus vol geuren, uitgebreide informatie, een receptenbundel, 2 eigen gemaakte parfums en een beleving om nog lang over na te vertellen.

 

Interesse?

Schrijf je dan snel in op info@puurista.be

Met vermelding van je naam, telefoonnummer  en met hoeveel personen wij jou mogen verwachten.

Je krijgt een mail met de betaalgegevens want je inschrijving is pas definitief na overschrijving van 75 euro per persoon voor 25 April 2023


Op weg naar een verpakkingsvrij leven.

Plastic is niet meer weg te denken. Maar wat staat daar tegenover? Schadelijke effecten op het milieu, dieren en onze gezondheid? Liever wat minder dan? Maar hoe? Op naar een verpakkingsvrij leven! Je krijgt een introductie over het verpakkingsvrije leven, ontdekt 5 manieren om je afvalproductie te verminderen en gaat ook meteen zelf aan de slag met het maken van plasticvrije wc-bommetjes en het ecologisch pimpen van je drinkwater. Inschrijven vooraf is nodig, aantal plaatsen is beperkt.

 

Waar en wanneer?

Dinsdag 9 mei, van 19u30 tot 20u30 in de bibliotheek van Haaltert.

Meer informatie en inschrijven hier.

 


Workshop: onverpakt leven, een introductie.

Wil je graag minder afval in je vuilnisbak? Vraag je je af hoe je eraan moet beginnen? Twijfel je of een verpakkingsvrij leven duurder of net goedkoper is? Wanneer is een verpakking wel zinvol? Of klinkt het jou allemaal wat vreemd in de oren en wil je gewoon eens horen wat het is? Dan is deze workshop iets voor jou.

In deze workshop leer je de basis voor een verpakkingsvrij leven op jouw maat. We starten alvast bij het begin: we leggen de uitgangspunten uit van een verpakkingsvrij leven en hoe je deze in de praktijk kan omzetten. Heel wat praktijkvoorbeelden komen aan bod als ook handige tips en tricks om thuis mee aan de slag te gaan. Vervolgens geef ik je een rondleiding door de winkel en laat ik je zien hoe je eenvoudig zonder veel moeite verspilling kan vermijden. Ontdek de vele voordelen van pure verzorgingsproducten, het gemak van het ecologisch huishouden, de wondere wereld van herbruikbare producten. Je gaat alvast naar huis met een heleboel tips hoe je afval kan besparen in je eigen leven.

 

Wil je nadien zelf aan de slag gaan, breng dan zeker je eigen potjes of zakjes mee.

 

Wanneer? Dit wort momenteel iet meer georganiseerd. Ben je een organisatie en heb je hierin interesse, neem dan gerust contact met me op door een mailtje te sturen naar info@puurista.be